Telefon
WhatsApp

Ulaşılabilirlik

OSB Bölgemiz merkezi konuma yakın olması avantajıyla kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilmekte.

Yatırım İmkanları

Bölgemize sunulan çeşitli teşvik ve avantajlar ile firmalar için çeşitli yatırım imkanları.

İstihdam Oluşumu

Hep sanayimiz ve halkımız ile birlikte bir parça olup ülkemiz için istihdam oluşturmaya devam ediyoruz.

Konferans Salonu

OSB Müdürlük binamızda bulunan toplantı salonumuz ile seminer ve toplantılar gerçekleştirme imkanı.

Hakkımızda
Hakkımızda

Hakkımızda

Kozan Organize Sanayi Bölgesi, Adana iline 70 km uzaklıkta, Kozan'ın kuzeybatısında, Güneri köyü mayalı kaş mevkiinde, ilçe merkezine sadece 5 km uzaklıkta konumlanmıştır. Tarıma elverişsiz 163 hektarlık (1,630,000.00 m²) bir arazide, 4562 sayılı OSB Kanunu'na göre 21 Nisan 1998 tarihinde kurulmuştur.

Bölgenin kuruluşunda %60 Adana Valiliği Yatırım, İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, %30 Kozan Belediyesi, %10 Kozan Ticaret Odası işbirliğiyle oluşturulmuştur. Adana Havaalanına 87 km, Mersin Limanına 140 km, Yumurtalık Limanına (Botaş petrol boru hattına) 90 km, İskenderun Limanına ise 130 km mesafededir.

Toplamda 85 parsel bulunan Kozan Organize Sanayi Bölgesi'nde, 79 adet sanayi parseli, 1 adet Hizmet Destek Alanı Küçük İmalat ve Tamirat Alanı, 5 adet Kozan Organize Sanayi Bölgesine ait Parsellerde İdari ve Sosyal Tesis Alanı, İbadet Alanı, Mesleki Eğitim Alanı, Arıtma Tesis Alanı ve Teknik Hizmet Alanı ile toplamda 76,869.00 m²'lik bir alanda hizmet vermektedir. Ayrıca, 79 adet sanayi parseli 950,781.00 m² olarak parsellenmiş, 1 adet boş sanayi parseli bulunmakta ve 2 adet tahsis iptali edilmiş parselle birlikte toplam 916 sürekli, 284 narenciye sezonunda paketleme tesislerinde mevsimlik çalıştırılmak üzere 1200 kişiye istihdam sağlanmaktadır.

İlave OSB olarak adlandırılan yaklaşık 100 hektarlık alanın Kozan Organize Sanayi Bölgesi'ne dahil edilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından 01/11/2022 tarihinde yer seçimi komisyon toplantısı yapılmıştır. Mera parsellerinin vasıf değişikliği için Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün 19.10.2023 tarihli yazısı ile 4342 sayılı Mera Kanunu hükümlerine göre işlem tesis edilmesi uygun görülmüş ve vasıf değişikliği sonrasında Hazineye devri gerçekleştirilerek bir bedel ödenerek tahsis OSB adına alınacaktır.

Kozan Organize Sanayi Bölgesi, bölge ekonomisine sağladığı katkılar ve sürdürülebilir sanayi politikası ile öne çıkan bir iş merkezi olmaya devam etmektedir.

Toplam Parsel

Sanayi Parseli

İdari Parsel

HABER VE DUYURULAR

İLETİŞİM